آیا درد آرنج خطرناک است؟ بهترین روش‌های درمان غیر جراحی

آیا درد آرنج خطرناک است؟ بهترین روش‌های درمان غیر جراحی

اکثریت موارد درد آرنج، از علل بسیار ساده منشأ گرفته و طی چند روز برطرف می‌شوند. معمولاً درد آرنج از عواملی نظیر تحت فشار قرار گرفتن یا ملتهب بودن بافت‌ نرم ناحیه مانند تاندون‌ها، ناشی می‌شود. اغلب می‌توان این درد را با استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه و چند روز استراحت برطرف کرده و احتمالا نیازی به مراجعه به پزشک برای درمان نداشته باشید.

اما باید توجه داشت که استراحت طولانی مدت و عدم حرکت آرنج نیز می‌تواند منجر به سفتی مفاصل و تضعیف عضلات ناحیه شود، که این امر احتمال تشدید علائم و بروز مشکلات دیگر را افزایش می‌دهد. از این‌رو، انجام برخی تمرینات یا حرکات ساده نیز می‌تواند به کاهش خطر بروز مشکلات بعدی کمک کند. از سوی دیگر، درد مداوم و طولانی مدت آرنج نیز می‌تواند نشانه مشکلاتی نظیر آرتروز باشد.

آرنج درد یا البو پین چیست؟

البو پین (Elbow pain) یا آرنج درد، به ناراحتی و درد ایجاد شده در مفصل آرنج اطلاق می‌شود. آرنج یک مفصل مهم و پیچیده بوده که به عنوان مفصل لولایی، استخوان‌های فوقانی و تحتانی دست را به هم متصل می‌کند. درد آرنج می‌تواند از علل متعددی مانند استفاده بیش از حد از مفصل آرنج، انجام حرکات تکراری، آسیب‌های تروماتیک (ضربه به آرنج)، التهاب یا از مشکلاتی نظیر آرتریت یا فشار عصبی، ناشی شود. این درد ممکن است به‌صورت موضعی در نواحی داخلی یا خارجی آرنج حس شده و حتی با تورم، سفتی، ضعف یا محدود شدن دامنه حرکتی مفصل آرنج همراه باشد.

علت‌های درد آرنج

اپیکندلیت جانبی (آرنج تنیس بازان)

علل زمینه‌ای متعدد و گسترده‌ای می‌توانند منجر به بروز درد آرنج شوند که هر کدام طبق رویکردهای متفاوتی تشخیص داده شده و درمان می‌شوند. برخی از شایع‌ترین علل درد آرنج عبارتند از:

اپیکندلیت جانبی (آرنج تنیس بازان)

اپی کندلیت جانبی که به عنوان آرنج تنیس بازان نیز شناخته می‌شود، جزو شایع‌ترین علل ایجاد درد آرنج بوده و این عارضه در پی التهاب تاندونی که مفصل آرنج را به عضلات ساعد متصل می‌کند، ایجاد می‌شود. این عارضه در اثر استفاده بیش از حد از آرنج و زمانی که عضلات ساعد به طور مکرر، حرکات تکراری انجام دهند ایجاد می‌شود. از این‌رو، افرادی مانند بازیکنان تنیس، وزنه برداران، نقاشان و لوله کش‌ها مستعد ابتلا به این عارضه هستند.

در چنین مواردی، درد آرنج به طور تدریجی و مرحله به مرحله بروز می‌کند. از سوی دیگر، درد با سوزش ناحیه همراه بوده و با استفاده از عضلات اکستنسور (ماهیچه بازکننده انگشتان دست) تشدید می‌شود. عضلات اکستنسور، پنج ماهیچه هستند که به صاف و خم کردن آرنج کمک می‌کنند. از این‌رو، انجام فعالیت‌های شامل حرکات تکراری مانند چرخاندن آچار، مخلوط کردن خمیر، یا چرخش راکت برای ضربه زدن به توپ تنیس باعث آسیب دیدگی این عضلات و در نتیجه ایجاد این نوع درد می‌شود، که می‌تواند گرفتن اجسام را برای فرد دشوار کند.

اپیکندلیت میانی (آرنج گلف بازان)

اپیکندلیت میانی (آرنج گلف بازان)

اپیکندلیت میانی که به عنوان عارضه آرنج گلف بازان یا گلف البو نیز شناخته می‌شود، باعث ایجاد درد در نزدیکی مفصل آرنج می‌شود. با این وجود، این عارضه موجب ایجاد درد در سمت داخلی مفصل آرنج می‌شود.

علت بروز این عارضه، ملتهب شدن تاندونی است که استخوان آرنج را به عضلاتی متصل می‌کند که مچ و انگشتان دست را خم و راست می‌کنند. این عارضه در پی حرکات مکرر تاندون‌های ناحیه، مثلا زمانی که به طور مکرر در بازی گلف برای چرخش چوب گلف یا در بازی تنیس برای گرفتن توپ مورد استفاده قرار گرفته و آسیب می‌بینند، ایجاد شده و همچنین می‌تواند عضلات ساعد را نیز تضعیف کند.

بورسیت اولکرانون

بورسیت اولکرانون

بورس اولکرانون کیسه‌ای حاوی مایع سینوویال بوده که در در قسمت پشت آرنج، بین پوست و استخوان اولکرانون قرار گرفته‌ است. عارضه بورسیت اولکرانون موجب تورم و حساسیت مفصل آرنج نسبت به لمس و فشار می‌شود. به طوریکه اگر تورم بیش از حد باشد، ممکن است فرد نتواند حتی آرنج خود را به طور کامل حرکت دهد.

عواملی نظیر نقرس، عفونت یا ضربه به آرنج می‌توانند باعث ایجاد ناگهانی بورسیت اولکرانون شوند. در پی بورسیت عفونی، ناحیه آرنج قرمز، متورم و گرم می‌شود. حتی برخی از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است تب داشته باشند و این عارضه به مرور زمان ممکن است تشدید شده و وضعیت بدتر شود. غالبا بورسیت اولکرانون در اثر استفاده بیش از حد یا اعمال فشار طولانی مدت روی مفصل آرنج رخ می‌دهد اما گاها ابتلا به انواع التهابی آرتریت، از جمله آرتریت روماتوئید نیز می‌تواند دلیل ایجاد این عارضه باشد.

آسیب دیدگی

آسیب دیدگی

گاهاً درد آرنج می‌تواند ناشی از آسیب دیدگی مفصل آرنج باشد. مثل زمانی که حین ورزش زمین میخورید یا ضربه شدیدی به آرنج وارد می‌شود.

  • شکستگی آرنج: چنانچه هریک از استخوان‌های ناحیه دست یا بازوی متصل به ناحیه آرنج بشکند، فرد دچار شکستگی آرنج خواهد شد. معمولاً شکستگی استخوان در اثر یک ضربه ناگهانی حین برخوردهای ورزشی یا در تصادفات رانندگی رخ می‌دهد. اگر چنانچه بعد از ضربه همچنان قادر به حرکت دادن آرنج باشید، تصور نکنید که اتفاقی رخ نداده است چرا که احتمال شکستگی با وجود درد بسیار بالا بوده و ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشید.
  • کشیدگی عضلات و رگ به رگ شدن: کشیدگی یا پاره شدن عضلات و همچنین صدمات وارده به رباط‌ها مانند رگ به رگ شدن نیز می‌تواند باعث ایجاد درد آرنج شود.

تاندونیت عضله پشت و جلوبازو

تاندونیت عضله پشت و جلوبازو

تاندون دوسر یک بافت سخت و فیبری بوده که عضله دوسر بازو را به جلوی استخوان آرنج متصل می‌کند. از طرفی، تاندون سه سر نیز عضله سه سر بازو را به پشت استخوان آرنج متصل می‌کند. عارضه تاندونیت عضله دوسر بازو غالبا بدلیل استفاده مکرر از عضلات دوسر بازو، برای مثال در موارد بلند کردن مکرر اجسام سنگین، ایجاد می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد درد شدید در قسمت جلویی آرنج شود. همچنین، تاندونیت عضله سه سر بازو نیز باعث ایجاد درد در ناحیه پشتی آرنج می‌شود. برای مثال وزنه برداران مستعد این نوع عارضه هستند.

چنانچه تاندون عضله دوسر یا سه سر بازو دچار پارگی شود، فرد درد ناگهانی و شدیدی را بهمراه حس ترکیدن چیزی در ناحیه بازو حس خواهد کرد. در پی این آسیب، ممکن است آرنج و ساعد دست کبود یا متورم شوند و حتی ممکن است توده‌ای روی بازوی فرد نیز دیده شود.

آرتروز

آرتروز

آرتروز از عوامل اصلی درد آرنج بوده و شامل التهاب و آسیب به مفصل آرنج می‌شود.

  • استئوآرتریت: در نتیجه تحلیل غضروف ایجاد شده و موجب سایش استخوان‌ها به هم می‌شود. غالبا این عارضه در پی افزایش سن، تنش مکرر، صدمات یا عوامل ژنتیکی ایجاد می‌شود. درد، محدود شدن دامنه حرکتی و تورم از جمله علائم این بیماری بوده و درمان آن شامل تغییر سبک زندگی، مصرف دارو و گاها جراحی می‌شود.
  • روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید: این عارضه نوعی بیماری خود ایمنی بوده که طی آن، سیستم ایمنی بدن به پوشش محافظ مفصل حمله کرده و باعث التهاب و دفورمیتی احتمالی می‌شود. عوامل متعدد ژنتیکی و محیطی در ایجاد این بیماری نقش داشته و افراد مبتلا به این عارضه علاوه بر درد آرنج، سفتی مفصل، خستگی و علائم سیستمیک را نیز تجربه می‌کنند. درمان این بیماری شامل فیزیوتراپی، مدیریت التهاب با استفاده از داروهایی مانند داروهای ضد روماتوئید و اصلاح‌کننده بیماری (DMARD) و داروهای بیولوژیکی و در موارد شدید شامل جراحی می‌باشد.
  • بیماری نقرس: نقرس نیز نوعی از آرتریت بوده و طی آن، اسید اوریک، که معمولاً به عنوان ماده زائد از بدن خارج می‌شود، به‌صورت کریستال در بافت‌های بدن جمع می‌شود. اگر این تجمع اسید اوریک در مفصل آرنج رخ دهد می‌تواند باعث ایجاد آرنج درد شدید شود.

سندرم تونل کوبیتال

سندرم تونل کوبیتال

عصب اولنار یک عصب حسی حرکتی بوده که از گردن به سمت دست امتداد دارد. گاها این عصب در طول مسیر خود در ناحیه آرنج تحت فشار قرارمی‌گیرد که به آن سندروم تونل کوبیتال می‌گویند.

این سندرم غالبا باعث ایجاد درد شدید در نواحی داخلی آرنج می‌شود. همچنین، ممکن است شخص بی حسی و گزگز انگشت پنجم (انگشت کوچک) و انگشت چهارم (انگشت حلقه) را نیز طی این عارضه تجربه کند. برخی از افراد نیز در امتداد ساعد خود، گرفتگی عضلانی ضعیف و دردی تیر کشنده را حس می‌کنند.

سندرم تونل رادیال

سندرم تونل رادیال

سندرم تونل رادیال، عارضه چندان شایعی نبوده و زمانی رخ می‌دهد که عصب رادیال تحت فشار باشند. عصب رادیال از گردن در طول بازو و دست امتداد داشته و عضله سه سر در پشت بازو و عضلات بازکننده مچ دست در ساعد را کنترل می‌کند.

این عارضه در پی چرخش مکرر ساعد رخ داده و برای مثال نجارها و مکانیک‌ها مستعد ابتلا به آن هستند. سندرم تونل رادیال منجر به ایجاد درد مزمن و مبهمی می‌شود که این درد به مرور زمان و بتدریج ایجاد می‌شود. همچنین، ممکن است شخص در پشت دست و ساعد خود نیز دچار بی حسی شود.

دررفتگی آرنج

دررفتگی آرنج

در رفتگی آرنج چندان شایع نبوده اما اگر با کف دست به زمین بخورید ممکن است رخ دهد. نیروی وارده ناشی از زمین خوردن با کف دست ممکن است باعث خارج شدن آرنج از حفره شود که به عبارت دیگر در این حالت، استخوان‌های آرنج از هم جدا می‌شوند. در رفتگی موجب تغییر شکل آرنج، تورم، کبودی و بی حسی و گزگز دست می‌شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر درد آرنج شما شدید یا مداوم باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. سایر علائمی که نشان می‌دهند به درمان پزشکی نیاز دارید عبارتند از:

  • قادر به حمل اشیا یا استفاده از بازوی خود نباشید.
  • دچار آسیبی شوید که باعث تغییر شکل مفصل آرنج شود.
  • شب هنگام و حتی در حال استراحت نیز دچار درد آرنج باشید.
  • قادر به صاف یا خم کردن دست نباشید.
  • در اطراف آرنج دچار تورم یا کبودی باشید.
  • علائم عفونت از قبیل تب، قرمزی و گرمای ناحیه را داشته باشید.

تشخیص علت درد آرنج

برای تشخیص علت درد آرنج، پزشک معمولا با معاینه بازو و آرنج کار خود را شروع می‌کند. همچنین،‌ ممکن است لازم باشد تا سوابق پزشکی بیمار نیز بررسی شود.

قبل از معاینه، ممکن است پزشک سوالاتی را برای درک بهتر مشکل از شما بپرسد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • درد آرنج شما از کی شروع شده؟
  • چه شغلی دارید و چه ورزشی انجام می‌دهید؟
  • آیا سابقه زمین خوردن یا ضربه دیدن آرنج دارید؟
  • آیا علائم دیگری از قبیل گزگز، تورم و تب هم دارید؟

سوالاتی که در رابطه با علائم مطرح می‌شوند می‌توانند به تشخیص صحیح علت درد کمک کنند. برای مثال، داشتن گزگز به معنای درگیر بودن عصب ناحیه خواهد بود و تورم نشان دهنده وجود التهاب است. داشتن تب نیز می‌تواند نشانه عفونت باشد.

در طول معاینه فیزیکی، پزشک آرنج و بازوی بیمار را از حیث کبودی، تورم، قرمزی یا تغییر شکل بررسی می‌کند. ممکن است برای بررسی عامل درد و میزان محدود شدگی دامنه حرکتی، پزشک از شما بخواهد تا بازو و دست خود را حرکت دهید. همچنین، پزشک برای معاینه عصب ناحیه، عواملی مانند بی حسی و ضعف عضلانی را نیز ارزیابی می‌کند.

ممکن است برای تایید تشخیص عامل درد آرنج، به انجام آزمایشات تصویربرداری نیاز باشد. برای مثال، عکسبرداری با اشعه ایکس برای تشخیص شکستگی یا دررفتگی آرنج الزامی است. ام آر آی (MRI) نیز تصاویر واضحی از تاندون و عضله بدست می‌دهد که می‌تواند در موارد پارگی تاندون برای تشخیص موثر باشد.

روش‌های درمانی درد آرنج

روش درمانی به تشخیص علت درد آرنج بستگی دارد. از این‌رو، تعیین علت درد برای شروع درمان ضروری است.

درمان‌های اولیه

سایر علل درد آرنج را می‌توان به صورت خود مراقبتی تسکین داد اما شکستگی و در رفتگی استخوان آرنج نیاز به درمان پزشکی دارد. انواع روش‌های درمانی درد آرنج عبارتند از:

اولین خط درمانی برای اکثریت موارد درد آرنج، استراحت دادن به مفصل آرنج است. استراحت دادن به مفصل آرنج باعث کاهش التهاب مفصل می‌شود. اما توجه داشته باشید که استراحت مطلق و طولانی مدت نیز مخرب است. از این‌رو، مفصل آرنج باید برای جلوگیری از سفتی، مقداری حرکت و فعالیت داشته باشد.

باید از فعالیت‌هایی مانند حرکات تکراری، اعمال فشار بیش از حد برای مدت طولانی و بلند کردن اجسام سنگین که موجب تحریک یا تشدید درد آرنج می‌شوند نیز اجتناب کنید.

برای درمان درد آرنج بویژه در موارد اپی کندیلیت و بورسیت اولکرانون، از کمپرس یخ استفاده می‌شود. این رویکرد در مراحل اولیه این عارضه‌ها بسیار مفید و موثر است.

روزانه ۳ مرتبه و هربار به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، یخ را بروی آرنج خود قرار دهید. همچنین، پس از فعالیت آرنج در طول روز نیز بهتر است ۱۵ دقیقه یخ روی آرنج خود بگذارید. حتما یخ را درون کیسه یا حوله قرار دهید.

کشش عضلات و تاندون‌های مجاور مفصل آرنج می‌تواند از سفتی مفصل و عضلات جلوگیری کرده و باعث افزایش انعطاف پذیری شود. می‌توانید برای انجام صحیح حرکات کششی به یک فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر مراجعه کنید. به این ترتیب با یادگیری موثرترین حرکات کششی می‌توانید روند درمان درد آرنج خود را بطور موثرتر ادامه دهید.

در موارد اپی کندیلیت خارجی یا داخلی، ممکن است پزشک استفاده از یک بریس پشتیبانی متحرک به نام بریس ضد نیرو را توصیه کند. این بریس زیر آرنج قرار گرفته و با حمایت از عضلات ساعد، کشش وارده به تاندون‌ها را کاهش می‌دهد.

 در ابتدای درمان به طور مداوم از بریس استفاده خواهید کرد اما به مرور تنها حین فعالیت‌هایی که به بازو فشار وارد می‌کنند از این بریس استفاده خواهید کرد. در درمان بورسیت اولکرانون یا سندرم تونل کوبیتال نیز ممکن است از آرنج بند استفاده شود تا از وارد شدن فشار به مفصل آرنج جلوگیری شود. آتل یا اسپلینت آرنج نیز با صاف نگه داشتن آرنج در طول شب و زمان خواب، می‌تواند در موارد سندرم تونل کوبیتال موثر باشد.

درمان‌های دارویی

داروهایی که برای درد آرنج استفاده می‌شوند عبارتند از:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مسکن‌های متداول بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را شامل می‌شوند که برای تسکین درد و کاهش التهاب در مواردی مانند تاندونیت، بورسیت و آرتریت موثر هستند.

قرص استامینوفن (تایلنول) که بدون نسخه نیز در دسترس است، می‌تواند موارد خفیف تا متوسط درد آرنج را تسکین دهد. این دارو بر خلاف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی خاصیت ضد التهابی ندارد.

مسکن موضعی شامل ژل یا کرم‌هایی می‌شود که بطور مستقیم بروی پوست ناحیه اعمال می‌شود. این مورد شامل پماد لیدوکائین یا کپسایسین شده و می‌تواند باعث تسکین درد موضعی شود.

داروهای ضد روماتوئید و اصلاح‌کننده بیماری (DMARD) برای درمان بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید استفاده می‌شوند. این داروها با هدف قرار دادن سیستم ایمنی، موجب کاهش سرعت پیشرفت بیماری شده و با کاهش آسیب مفصلی، درد آرنج را در این مورد تسکین می‌دهند.

داروهای شل کننده عضلات برای مواردی که درد آرنج ناشی از اسپاسم یا تنش عضلانی باشد، تجویز می‌شوند. این داروها با آرام و شل کردن عضلات موجب تسکین درد می‌شوند.

تزریق استرویید

تزریق استرویید

تزریق کورتیزون می‌تواند التهاب را درمان کند. به عنوان مثال، برای کاهش درد و تورم در موارد درد آرنج، گاها به تاندون عضله دوسر بازو کورتیزون تزریق می‌شود. همچنین، زمانی که بورسیت بعد از گذشت ۳ الی ۶ هفته با سایر روش‌ها درمان نشود، از تزریق کورتیزون استفاده می‌شود.

فیزیوتراپی

بسته به علت ایجاد کننده درد، برنامه جامع درمانی برای بهبود دامنه حرکتی گردن، شانه، آرنج و مچ دست و یک برنامه برای تقویت عضلات طراحی می‌شود. تقویت عضلات این نواحی به شما کمک خواهد کرد تا فشار بر روی آرنج ، عضلات بازو و ساعد شما کاسته شود. برنامه فیزیوتراپی شامل حرکات ورزشی روزانه و حرکات کششی نیز می‌شود. از این‌رو، متخصص طب فیزیکی برنامه تمرینی موثری را به شما ارائه خواهد کرد. رایج‌ترین تمریناتی که برای درمان درد آرنج استفاده می‌شوند نیز در ادامه تشریح شده‌اند.

خم کردن آرنج

خم کردن آرنج

صاف ایستاده و دست خود را کاملا باز کنید. بازوی خود را به سمت بالا خم کنید تا جایی که بتوانید با دست خود شانه خود را لمس کنید. همین حالت را ۱۵ الی ۳۰ ثانیه نگهدارید. ۱۰ مرتبه این حرکت را تکرار کنید. می‌توانید این تمرین را با استفاده از وزنه سبک هم انجام دهید.

خم کردن مچ دست

خم کردن مچ دست

دست خود را صاف و مستقیم رو به جلو نگهدارید به طوری که کف دست شما رو به پایین باشد. با دست دیگر، به آرامی کف دست خود را گرفته و به سمت پایین خم کنید تا کشش را احساس کنید. ۱۵ الی ۳۰ ثانیه این کشش را حفظ کنید و سپس مچ دست خود را صاف کنید. این حرکت را ۳ مرتبه برای مچ هر دست تکرار کنید.

لیفت وزنه با مچ دست (کف دست رو به پایین)

لیفت وزنه با مچ دست (کف دست رو به پایین)

آرنج خود را خم کرده و مچ دست را صاف نگهدارید. وزنه یا دمبل سبکی در دست گرفته و مچ دست را به آرامی به سمت بدن خم کنید و سپس به آرامی به حالت اولیه برگردانید. روزانه ۲ مرتبه و هربار در ۳ ست با ۱۵ تکرار این حرکت را انجام دهید. این حرکت برای عارضه آرنج تنیس بازان نیز موثر بوده و باید به مدت ۸ الی ۱۲ هفته انجام شود.

تکار تراپی (درمان با انتقال انرژی خازنی و مقاومتی)

تکارتراپی گزینه درمانی پیشرفته بوده که طی آن از تابش امواج رادیو فرکانسی بر بافت‌های آسیب دیده برای تحریک فرایند‌های درمانی طبیعی بدن و کاهش درد و تسریع روند بهبودی استفاده می‌شود. طی این روش، فرکانس خاصی از امواج الکترومغناطیسی از طریق الکترودهای خازنی و مقاومتی که روی پوست قرار می‌گیرند، به بافت ناحیه منتقل می‌شود. این امر موجب تحریک متابولیسم سلولی، افزایش گردش خون و کاهش التهاب می‌شود. تکارتراپی نوعی گزینه درمانی موثر و غیرتهاجمی بوده که از این روش در موارد درد آرنج و سایر مشکلات مرتبط با مفاصل بدن استفاده می‌شود.

اولتراسوند تراپی

اولتراسوند تراپی

اولتراسوند تراپی نیز یک روش درمانی است که طی آن از امواج صوتی با فرکانس بالا برای نفوذ به بافت‌های عمیق مجاور مفصل آرنج به منظور ایجاد گرما در این نواحی استفاده می‌شود. گرمای تولید شده موجب بهبود گردش خون و تحریک روند ترمیم بافت می‌شود. افزایش گردش خون می‌تواند برای کاهش التهاب، کاهش تنش عضلانی و بهبودی کلی بافت‌ آسیب دیده موثر باشد. از اولتراسوند تراپی به عنوان بخشی از درمان فیزیوتراپی، در برخی از موارد آسیب دیدگی‌ها یا مشکلات اسکلتی عضلانی از جمله درد آرنج استفاده می‌شود.

اوزون تراپی

در این روش درمانی، مخلوطی از اکسیژن و گاز اوزون به بافت ناحیه آسیب دیده در مفصل آرنج تزریق می‌شود. اوزون دارای خاصیت ضد التهابی و ضد درد بوده که این امر می‌تواند برای کاهش درد و التهاب ناشی از بیماری‌هایی مانند آرتروز یا تاندونیت آرنج موثر باشد. به نظر می‌رسد که اوزون تراپی باعث بهبود گردش خون و تحریک فرآیندهای ترمیم بافت در بدن شده و به همین دلیل این روش در برخی از موارد خاص درد آرنج، گزینه درمانی مناسبی محسوب می‌شود.

سخن پایانی

درد آرنج می‌تواند علل متعددی داشته باشد که عامل اصلی دخیل در اغلب این موارد، التهاب است. از این‌رو، تاندون‌های نزدیک مفصل آرنج و بورس آرنج ممکن است در پی استفاده بیش از حد از مفصل یا در اثر بیماری،‌ ملتهب شوند. شکستگی استخوانی یا در رفتگی مفصل آرنج نیز از عواملی هستند که می‌توانند باعث ایجاد درد آرنج شوند. به منظور تعیین علت درد آرنج، پزشک با انجام معاینه، نحوه حرکت و سایر علائم را ارزیابی و بررسی کرده و همچنین، سوالاتی در رابطه با هرگونه فعالیت یا آسیبی که ممکن است منجر به ایجاد درد آرنج شده باشد، از شما می‌پرسد. بسته به علت ایجاد کننده درد آرنج، انواع روش‌های درمانی می‌تواند شامل استراحت کردن، اعمال یخ، استفاده از بریس یا آتل، تجویز داروهای ضد درد، فیزیوتراپی یا جراحی باشد و برنامه درمانی منحصرا مطابق نیازهای درمانی هر بیمار طراحی خواهد شد.

سوالات متداول

تاندونیت آرنج چه علائمی ایجاد می‌کند؟

تاندونیت در آرنج، بسته به اینکه کدام عضله را درگیر کرده باشد می‌تواند باعث ایجاد درد شدید در قسمت جلویی یا پشت آرنج شود. تاندونیت عضله دو سر بازو باعث درد ناحیه داخلی آرنج می‌شود. التهاب تاندون پشت بازو یا عضله سه سر بازو (تاندونیت) نیز باعث درد ناحیه بیرونی آرنج می‌شود.

درد آرنج چه تاثیراتی می‌تواند بر زندگی روزمره داشته باشد؟

برای افرادی که به درد مزمن آرنج مبتلا می‌شوند، ممکن است انجام برخی امورات روزمره مانند پوشیدن لباس، مرتب کردن تخت، یا رانندگی که شامل حرکت دست و بازو هستند، دشوارتر باشد.

چه عواملی باعث تشدید درد آرنج می‌شوند؟

توجه داشته باشید که استراحت طولانی مدت و عدم حرکت آرنج نیز می‌تواند منجر به سفتی مفاصل و تضعیف عضلات ناحیه شود، که این امر احتمال تشدید علائم را افزایش می‌دهد.

سریع‌ترین راه تسکین درد آرنج چیست؟

می‌توانید داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل، بی مورتین) یا ناپروکسن (آلیو) مصرف کنید.

شایع‌ترین علت درد آرنج چیست؟

عارضه تنیس البو یا آرنج تنیس بازان، از جمله شایع‌ترین علل درد آرنج شناخته می‌شود.

آیا ممکن است منبع درد آرنج از شانه باشد؟

تاندونیت روتاتور کاف عارضه‌ای است که می‌تواند باعث ایجاد درد از شانه تا آرنج شخص شود.

عدم درمان درد آرنج چه نتایجی می‌تواند داشته باشد؟

عدم درمان موجب مزمن شدن عارضه‌هایی مانند آرنج تنیس بازان می‌شود که در این حالت درد مزمن می‌تواند ما‌ه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه‌دار و مداوم باشد. همچنین، ممکن است موجب درگیر شدن عصب ساعد نیز بشود.

آیا خوابیدن به پهلو و روی دست می‌تواند باعث ایجاد درد آرنج شود؟

خوابیدن به پهلو یا قرار دادن دست بالای سر، از جمله رایج‌ترین حالات خوابیدن بوده و نمی‌تواند از علل درد جانبی آرنج باشد.

علت احساس برق گرفتگی در آرنج چیست؟

احساس برق‌گرفتگی در آرنج می‌تواند از ناشی عوامل مختلفی نظیر فشار بر عصب‌ها، التهاب مفاصل یا تاندون‌ها، عوامل عصبی مانند سندرم تونل کوبیتال، آسیب اسکلتی و عوامل مکملی باشد. در صورت تجربه این علائم، مراجعه به پزشک توصیه می‌شود تا علت دقیق بررسی شده و درمان مناسب انجام شود.

آیا طب سوزنی یا ماساژ تراپی می‌توانند به تسکین درد آرنج کمک کنند؟

در برخی از افراد، درد آرنج بوسیله طب سوزنی یا ماساژ درمانی تسکین می‌یابد اما تاثیرگذاری این دو روش نیز در افراد مختلف می‌تواند متغیر باشد و بهتر است با متخصص طب فیزیکی مشورت شود.

آیا با وجود درد آرنج می‌توان به ورزش خود ادامه داد؟

حتما قبل از تداوم ورزش خود، ابتدا با یک متخصص طب فیزیکی مشورت داشته باشید چرا که برخی از فعالیت‌ها و حرکات ورزشی می‌توانند باعث تشدید وضعیت و درد شوند.

دو عارضه آرنج تنیس بازان و آرنج گلف بازان چه تفاوتی با هم دارند؟

آرنج تنیس بازان باعث ایجاد درد در قسمت بیرونی آرنج شده اما در عارضه آرنج گلف بازان،‌ درد در قسمت داخلی آرنج ایجاد می‌شود.

آیا سیگار کشیدن تاثیری در ایجاد درد آرنج دارد؟

سیگار کشیدن بر گردش خون و سلامتی بافت‌های بدن تاثیر گذاشته و به همین دلیل می‌تواند احتمال بروز مشکلات مفصلی و عضلانی، از جمله درد آرنج را افزایش دهد.

دکتر حمیده دهقانی
دکتر حمیده دهقانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و نوار عصب - عضله

-فارغ التحصیل پزشک عمومی سال ۹۲ از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ورودی تخصص طب فیزیکی و توانبخشی سال ۹۴
-فارغ التحصیل تخصص در سال ۹۷ از دانشگاه علوم پزشکی ارتش

بیشتر بدانید
دکتر حمیده دهقانی
دکتر حمیده دهقانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و نوار عصب - عضله

-فارغ التحصیل پزشک عمومی سال ۹۲ از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ورودی تخصص طب فیزیکی و توانبخشی سال ۹۴
-فارغ التحصیل تخصص در سال ۹۷ از دانشگاه علوم پزشکی ارتش

بیشتر بدانید

مقالات مرتبط

داغی کف پا
مقالات

داغی کف پا از چیست؟ و چگونه درمان می‌شود؟

داغی کف و بی حسی در کف پا می‌تواند عوامل بسیاری مانند نوروپاتی محیطی، نوروپاتی الکلی، عفونت قارچی، نوروپاتی فیبر کوچک، کم کاری تیروئید، سندروم تونل تارسال و دیگر عوامل دیگر داشته باشد. اگرچه درمان برای رفع داغی کف پا بسته به علت آن می‌تواند متفاوت باشد، اما برخی راه‌های درمان مانند فیزیوتراپی، TENS و لیزردرمانی برای رفع داغی کف پا استفاده می‌شود.

مطالعه »
تماس با کلینیک