آرنج تنیس بازان به عارضهای گفته میشود که در اثر حرکت پشت سر هم و همچنین کار کشیدن بیش از حد بازو ایجاد شود. این عارضه درد و حساس شدن بخش خارجی آرنج را به همراه خواهد داشت و در نهایت موجب محدود شدن دامنه تحرک و اختلال در کارهای روزمره میشود. به دلیل اینکه این بیماری بیشتر بازیکنان تنیس را درگیر میکند به این نام معروف است، اما آرنج تنیس بازان ممکن است که هر فردی را درگیر کند به طور کلی فعالیتهایی نظیر گرفتن مکرر و چرخاندن ساعد موجب این عارضه خواهد شد.
آرنج تنیس بازان (تنیس البو) چیست؟
آرنج تنیس بازان به دلیل استفاده بیش از حد از دست ایجاد میشود و معمولا زمانی رخ میدهد که از تاندونها (بافتهایی که ماهیچهها را به استخوانها متصل میکنند) بیش از حد کار گرفته شود. این بیماری التهاب، انحطاط و پارگی را به همراه خواهد داشت و تنیسورهایی را درگیر میکند که راکت خود را خیلی محکم بگیرند. البته هر کسی احتمال دارد که به این وضعیت دردناک مبتلا شود و از نظر پزشکی به عنوان اپیکندیلیت جانبی شناخته میشود.
علائم
ممکن است این بیماری علائم دیگری نیز داشته باشد، اما علائم رایج آرنج تنیس بازان عبارت است از:
- درد در بخش خارجی آرنج
- درد آرنج که به سمت عضلات ساعد کشیده شود.
- درد در زمان گرفتن ابزار
- مشکل در انجام حرکات پیچشی
- محدود شدن حرکات آرنج
درد در زمان انجام کارهایی نظیر:
- بلند یا خم کردن بازو
- در زمان گرفتن اجسام کوچک نظیر خودکار
- در زمان چرخاندن ساعد، نظیر باز کردن دستگیره در یا شیشه
- مشکل در بازو زمان تلاش برای باز کردن کامل آن
در موارد شدید، درد ممکن است ناتوان کننده باشد و در انجام کارهای روزمره نظیر برداشتن فنجان یا گرفتن تلفن مشکل ایجاد شود. برخی از افراد مبتلا به آرنج تنیس بازان ممکن است علاوهبر درد دچار ضعف در گرفتن اجسام یا احساس سوزش در ساعد نیز شوند. البته این بیماری مشکلات جدی و طولانی مدت را به همراه نخواهد داشت.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که دچار علائم زیر هستید حتما به پزشک مراجعه کنید:
- درد در آرنجی که پس از مراقبت در منزل بهتر نشود.
- دردی که حتی در زمان استراحت بازو کم نمیشود.
- تشدید قرمزی، تورم یا درد در آرنج
علت
دلیل اصلی بیماری آرنج تنیس بازان، حرکت تکراری ماهیچههایی است که به منظور بلند کردن، گرفتن یا پیچش مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین این سایش شدید تنها به علت آسیبهای ورزشی ایجاد نمیشود. فعالیتهای روزمره که موجب استفاده بیش از حد از آرنج، مچ دست و ساعد شوند، این بیماری را به همراه خواهند داشت. فعالیتهایی نظیر ارسال پیامک، تایپ، تمیزکاری، بلند کردن و یا حتی چرخاندن دستگیره در نیز ممکن است موجب ایجاد عارضه آرنج تنیس بازان شود. حرکات تکراری ذکر شده با گذشت زمان منجر به التهاب تاندون و ایجاد آسیبهای ریز در استخوانها میشود.
عوامل خطر
آرنج تنیس بازان نوعی بیماری شایع است که هر ساله حدود 1 تا 3 درصد از جمعیت (4 تا 7 مورد در هر 1000 نفر) را مبتلا میکند.
میتوان گفت که این عارضه یکی از شایعترین عوامل درد مداوم در آرنج است که دو سوم موارد را تشکیل میدهد. این بیماری زنان و مردان را به یک اندازه درگیر میکند.
سایر مواردی که ممکن است احتمال ابتلا به آرنج تنیس بازان را بالا ببرد عبارت است از:
- سن: با وجود اینکه این بیماری افراد را در تمام سنین درگیر میکند اما در افراد بزرگسال بین 30 تا 50 بیشتر شایع است.
- اشتغال: افراد شاغلی که باید برای انجام کار خود حرکات مکرر مچ دست و بازو را انجام دهند، بیشتر در معرض ابتلا به آرنج تنیس بازان هستند. مثلا لوله کش، نقاش، نجار، قصاب و آشپز از جمله این موارد است.
- ورزش خاص: انجام ورزشهای راکتی احتمال ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش خواهد داد، به خصوص در صورتی که حرکات به درستی انجام نگیرد.
تشخیص
تشخیص این عارضه، از طریق اشعه ایکس و روشهای عکس برداری رایج ممکن نیست. پزشک متخصص، با پرسیدن سوالات مربوطه، بررسی سوابق پزشکی و معاینهی فیزیکی، ابتلا به تنیس البو را تشخیص میدهد. احتمالا پزشک از شما میخواهد مچ دست، بازو، ساعد و آرنج خود را طبق دستورات وی حرکت دهید تا محل دقیق عارضه را یافته و علت را تشخیص دهد. هم چنین پزشک، ممکن است برای اطمینان حاصل کردن از اینکه شما به بیماریهای دیگری مبتلا نیستید، برایتان ام آر آی، رادیولوژی و… تجویز کند.
تشخیص آرنج تنیس بازارن با نوار عصب و عضله
در بسیاری از موارد، برای رد کردن سایر تشخیصها، پزشک از نوار عصب و عضله استفاده میکند. استفاده از نوار عصب و عضله، میتواند کمک زیادی به روند تشخیص بیماری بکند زیرا بسیاری از بیماریها با علائم مشابه را تشخیص داده و ابتلا به آنها را رد یا تایید میکند. مانند سندرم گیر کردن عصب رادیال که نشانگانی شبیه به عارضهی آرنج تنیس بازان دارد. با این روش، پزشک هرگونه آسیب به عصبهای این ناحیه که ممکن است باعث ایجاد درد شود را مورد بررسی قرار میدهد.
اگر علائم عارضه ی تنیس البو را در خود یا عزیزانتان مشاهده میکنید، برای تشخیص دقیق، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
بیماریهای مشابه با آرنج تنیس بازان
این نکته را بدانید که عوارض دیگری نیز هستند که بر روی آرنج تاثیر بگذارند و علائم مشابهی نظیر آرنج تنیس بازان داشته باشند، به همین خاطر از نتیجهگیری سریع خودداری کرده و برای تشخیص زودهنگام به متخصص مراجعه کنید، معمولا تا زمانی که درمان آرنج تنیس بازان مؤثر واقع نشود، سایر بیماریها به چشم نمیآید. سایر بیماریها با علائم مشابه عبارت است از:
سندرم تونل رادیال
این بیماری از جمله دلایل درد و ضعف در اطراف مفصل آرنج و همچنین در بالای ساعد و دست است. سندرم تونل رادیال به دلیل فشار بر روی عصب رادیال ایجاد میشود این عصب از ناحیه باریکی در زیر آرنج شما به نام تونل رادیال عبور میکند. در صورتی که عصب رادیال تحریک شود (به دلیل تغییر در آناتومی اطراف آرنج) ممکن است در داخل تونل رادیال گیر کرده و موجب سندرم تونل رادیال شود. تشخیص این بیماری دشوار است و در اکثر اوقات برای انجام آزمایش نیاز به تزریق بیحس کننده موضعی برای بررسی رفع علائم دارد. معمولاً به منظور گشاد کردن تونل رادیال و جلوگیری از به دام افتادن عصب باید جراحی انجام گیرد.
نقص غضروف آرنج
برخی اوقات غضروفی که انتهای استخوان در مفصل آرنج را پوشانده و اجازه حرکت آرام را میدهد، دچار آسیب میشود.
این عارضه بیشتر به علت بیماری دژنراتیو نظیر استئوآرتریت ایجاد میشود، اما ممکن است به علت آسیبهای دیگری نظیر استئوکندریت دیسکانس نیز به وجود آید. استفاده مکرر از بازو و انجام کارهایی نظیر وزنهبرداری یا پرتاب و آسیب تروماتیک نظیر سقوط نیز ممکن است این بیماری را ایجاد کند.
غضروف آسیبدیده میتواند موجب تورم، از دستدادن حرکت و احساس ساییدگی، صدای کلیک یا قفل شدن در آرنج در هنگام خمکردن یا صافکردن را به همراه داشته باشد. روشهای درمان ممکن است از استفاده از بریس تا جراحی دبریدمان آرتروسکوپی یا تعویض غضروف متغیر باشد.
آرنج گلف بازان
عارضه آرنج تنیس بازان موجب درد در بخش خارجی آرنج میشود اما عارضه آرنج گلف باز یا اپی کندیلیت داخلی موجب ایجاد درد در داخل شده که ممکن است به ساعد و مچ دست نیز سرایت کند. این بیماری نظیر آرنج تنیس بازان به علت استفاده بیش از حد از عضلات بازو و مچ ایجاد میشود. آرنج گلف بازان معمولا به دلیل انجام ورزشهای خاص نظیر ضربهزدن یا پرتاب توپ و همچنین در مشاغل خاصی که دارای حرکات شدید یا تکراری است، ایجاد میشود. طب سوزنی ممکن است که در درمان آرنج گلف بازان موثر باشد.
پارگی رباط
رباط به نوارهای قوی بافتی گفته میشود که یک استخوان را به استخوان دیگر متصل میکند. پارگی رباط جانبی آرنج میتواند به علت انجام حرکات مکرر بالای سر نظیر پرتاب نیزه یا آسیب تروماتیک از جمله افتادن بر روی بازوی کشیده ایجاد شود. به جز استخوان بازو این بیماری ممکن است که موجب بیثباتی مفصل آرنج شود. پارگی رباط معمولاً نیاز به جراحی دارد. در صورتی که این بیماری بلافاصله پس از آسیب تشخیص داده شود، میتواند ترمیم شود، در غیر این صورت برای بازسازی ممکن است نیاز به تاندون اهدایی یا مصنوعی باشد.
موارد ذکر شده چند نمونه از شایعترین بیماریهایی هستند که موجب درد در آرنج شده و هرکدام از آنها به دلایل مختلفی ایجاد میشوند. به همین علت سعی کنید که به هیچ عنوان خود درمانی انجام ندهید و در صورت داشتن درد، برای تشخیص دقیق به دنبال پزشک باشید تا نوع صحیح درمان را دریافت کنید.
درمان آرنج تنیس بازان
آرنج تنیس بازان در بسیاری موارد میتواند بدون عمل جراحی درمان شود. اگر این عارضه شدید نباشد، با رعایت بعضی نکات به سرعت میتوان وضعیت آرنج و دست را بهبود بخشید.
پزشک با توجه به عواملی چون شدت عارضه، سن، نوع فعالیت، سابقه پزشکی و… مناسبترین روش درمانی را برای شما تجویز خواهد کرد. در ادامه، با برخی از روشهای درمان آرنج تنیس بازان آشنا میشویم:
استراحت دادن آرنج و دست
استراحت و پرهیز از حرکتهایی که باعث ایجاد درد میشوند، روند بهبودی را تسریع میکند. تاندونها برای ترمیم و درمان شدن به زمان نیاز دارند.
استفاده از کمپرس یخ
برای کاهش التهاب و درد، فقط در روزهای اول آسیب دیدگی، 20 تا سی دقیقه، هر 3 الی 4 ساعت و به مدت 2 الی 3 روز میتوان از کمپرس یخ استفاده کرد.
استفاده از بریس
بریس یک نوع بازو بند یا آرنج بند طبی است که ممکن است پزشک به شما توصیه کند. بریس آرنج باعث میشود عضلات و تاندونهای آسیبدیده ثابت نگه داشته شده و تحت فشار قرار نگیرند. به یاد داشته باشید که بریس باید چند سانتی متر پایینتر از آرنج بسته شود.
مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)
مسکنهایی نظیر ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین میتواند در کاهش درد و تورم کمک کننده باشند. البته، این داروها ممکن است عوارض جانبی نظیر خونریزی و زخم نیز ایجاد کنند. به همین دلیل باید به صورت محدود از آنها استفاده کنید زیرا ممکن است بهبودی را به تاخیر بیندازند، مگر اینکه پزشک شما خلاف آن را بگوید.
فیزیوتراپی
تمرینات فیزیوتراپی موجب تقویت ماهیچه ساعد و باز شدن گرفتگی عضلات شما میشود. ماساژ، اولتراسوند و سایر روشهای تحریک کننده عضلات در کاهش درد و بهبود عملکرد بسیار تاثیرگذار است.
تمرینهای زیر برای کشش و تقویت عضلات بازو بسیار موثر است. شما میتوانید برای دریافت تمرینات و پیشنهادات بیشتر از پزشک یا فیزیوتراپیست خود سوال کنید. در ادامه چند نمونه از تمرینات رایج برای شما آورده شده است:
کشش انگشت
- یک نوار لاستیکی در اطراف انگشتان نظیر شست خود قرار دهید.
- شست و انگشتان را به آرامی تا آخر باز کنید، سپس آنها را ببندید.
- این کار را تا 25 بار تکرار کنید.
- این تمرین را تا سه بار در روز انجام دهید. در صورتی که این کار برای شما آسان بود، تمرین را با دو باند لاستیکی انجام دهید.
کشش فلکسور مچ دست
- بازوی خود را مستقیماً به سمت بیرون نگه دارید تا آرنج خم نشود و کف دست به سمت بالا بیاید.
- از دست دیگر خود به منظور گرفتن انگشتان دست دراز شده خود استفاده کرده و آن را به سمت بدن خود بکشید تا زمانی که بتوانید آن را در ساعد داخلی خود احساس کنید.
- این وضعیت را 15 ثانیه نگه دارید.
- سه تا پنج بار آن تکرار کنید.
- دو تا سه بار در روز این تمرینات را انجام دهید. میتوانید این حرکات را تا 30 ثانیه نگه داشته و به جای سه تا پنج بار، پنج تا ده بار تکرار کنید.
اکستانسور مچ دست
- یک دمبل نیم کیلویی یا قوطی لوبیا را بردارید و بنشینید.
- ساعد خود را روی ران یا لبه میز نگه داشته تا مچ دست شما از لبه آویزان شود.
- وزنه را طوری در دست بگیرید که کف دست به سمت بالا باشد.
- دست خود را به آرامی بالا آورده و سپس پایین بیاورید. در این حالت دستتان در مچ دست به بالا و پایین خم میشود و بازوی شما روی ران باقی میماند.
- این کار را 10 بار تکرار کنید.
درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
پلاکت به قطعات کوچک سلولی در خون شما گفته میشود که به بهبودی کمک میکند. در زمان تزریق، پزشک شما مقدار کمی خون را برداشته و پلاکتها را از سایر سلولهای خونی جدا میکند. سپس پلاکت غلیظ شده به ناحیه آسیبدیده تزریق میشود.
پی آر پی یک درمان ایمن و بسیار مؤثر برای آرنج تنیس بازان میباشد و درد بیماران را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. تعداد دفعات تزریق پی آر پی با تشخیص پزشک مشخص میشود ولی معمولا تا سه بار تزریق لازم است و ممکن است 3 الی 4 هفته برای بهبود زمان نیاز داشته باشد. بعد از این زمان شما کاهش درد را کاملا احساس خواهید کرد. این روش درمانی به دلیل استفاده از خون خود بیمار و عدم استفاده از مواد شیمیایی، بسیار محبوب است و عوارض جانبی بسیار کمی دارد.
تزریق کورتونها
کورتونها (Corton) مواد شیمیایی ساخت انسان هستند که مشابه با هورمونهای طبیعی بدن انسان عمل میکنند. این مواد شیمیایی به منظور شبیهسازی عملکرد این هورمونها و کاهش التهاب، طراحی شدهاند. نکته مهم این است که کورتونها با کاهش التهاب و تسکین علائمی مثل درد، خشکی و تورم به درمان تنیس البو کمک میکنند.
درمان با شاک ویو تراپی
امواج صوتی باعث شکستن بافت اسکار شده و جریان خون را در ناحیه آسیب دیده بهبود میدهد. در شاکویو تراپی از امواج صدا که انرژی بالایی دارند برای درمان آرنج تنیس بازان استفاده میشود. دستگاه مخصوص شاک ویو تراپی به امواج صدا کمک میکند که از پوست اطراف آرنج عبور کنند و به موضع مورد نظر ارسال شوند. از آنجایی که ممکن است گاهی اوقات امواج شوک باعث احساس درد شوند در این شرایط پزشک از بیحسی موضعی استفاده میکند.
تکار تراپی
تکارتراپی به مجموعهای از دیاترمی تماسی و الکتروتراپی ترکیبی گفته میشود. این روش سلامت بدن را ارتقا داده و دوره بهبودی را در بیماریهای حاد و مزمن نظیر آرنج تنیس بازان به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
لیزر کم توان
لیزر درمانی با انرژی سطح پایین میتواند اثرات مفیدی در درمان آرنج تنیس بازان داشته باشد. در این روش از لیزر کم توان به منظور درمان ناحیه آسیبدیده استفاده میشود که موجب افزایش فعالیت سلولی شده و به بهبود بافت کمک میکند. در این روش انرژی لیزر به پوست نفوذ کرده و به بافتهای زیرین میرسد. در نتیجه درد و التهاب کاهش یافته و بافت بازسازی میشود.
جراحی
آخرین روش درمانی مورد استفاده است. در موارد خاص و در مواردی که هیچ کدام از روشهای غیرجراحی برای بیمار واقع نشدند، به صلاح دید پزشک، عمل جراحی انجام میشود.
در این روش جراح یک سوراخ کوچک در خارج از استخوان آرنج ایجاد میکند، در مرحله بعدی بافت آسیب دیده برداشته شده و در نهایت تاندون دوباره به استخوان میچسبد. در سالهای اخیر جراحی آرتروسکوپی بسیار رایج شده است. در این روش از یک دوربین کوچک به نام آرتروسکوپ به منظور کنترل روند جراحی استفاده میشود. در آرتروسکوپی باید برشهای کوچک ایجاد شود و نیازی به باز شدن مفصل به طور کامل نخواهد بود. این تکنیک میتواند زمان بهبودی را کاهش داده و اثربخشی بیشتری داشته باشد.
چشم انداز بهبودی آرنج تنیس بازان
اغلب افراد مبتلا به آرنج تنیس بازان با روشهای بدون جراحی بهبود مییابند و پس از آن میتوانند فعالیت خود را از سر گیرند. روند درمان ممکن است 6 تا 18 ماه طول بکشد اما تعداد کمی از افراد نیاز به جراحی خواهند داشت. اغلب بیمارانی که تحت عمل جراحی آرنج تنیس بازان قرار میگیرند، ظرف یک سال بهبود مییابند.
پیشگیری از بروز آرنج تنیس بازان
در صورتی که قبلاً دچار آرنج تنیس بازان شدهاید و میخواهید از بازگشت آن جلوگیری کنید. و یا، شغلی دارید (نقاش یا نجار) که احتمال بازگشت این بیماری را افزایش میدهد، انجام ورزشهایی که موجب کشش و تقویت عضلات مچ دست و ساعد میشوند میتواند کمک کننده باشد. علاوه بر ان کارهای زیادی وجود دارد که میتوان در طول روز به منظور کاهش فشار روی بازوها انجام داد.
به طور کلی از انجام حرکات مکرر دست و بازو بپرهیزید. در صورتی که انجام آن امکانپذیر نیست، بریس به بازوی خود ببندید و تا جای امکان استراحت کنید. نکات دیگر:
- سعی کنید که از عضلات شانه و بازو به منظور برداشتن فشار از روی آرنج استفاده کنید.
- سعی کنید دامنه حرکتی خود را کاهش دهید و به عبارت دیگر از خم شدن یا صاف کردن بازوی خود تا آخر بپرهیزید.
- پیش از انجام ورزش و سایر فعالیتهای مرتبط با بازو، بدن خود را گرم کنید و کشش دهید.
- در محلکار سعی کنید که از کار با مچ خم شده بپرهیزید و در صورت امکان آن را مستقیم نگه دارید.
چند ایده دیگر:
- به جای انجام حرکات تیز و تند، حرکات را به صورت صاف انجام دهید.
- با مدیر خود در خصوص کارهای چرخشی، انجام کارهای مختلف، یا تغییر ساعت کاری خود به منظور کاهش فشار صحبت کنید.
- از ابزارهایی استفاده کنید که دارای دستگیره بزرگتری هستند. به منظور کمک میتوانید دستکش بپوشید یا از بالشتک اضافه استفاده کنید.
هم چنین شما میتوانید:
- ابزار را با دستگیره شیلتر نگه دارید تا مقداری از فشار دست شما کاسته شود.
- اگر از چکش استفاده میکنید، برای جذب ضربه، از پد یا دستمال مخصوص استفاده کنید.
سخن آخر
به طور کلی کارهایی که نیاز به حرکات مکرر بازو نظیر کشش و خم شدن نیاز دارد ممکن است به آرنج تنیس بازان مبتلا شود. اگر خم و راست کردن بازو موجب درد شده یا آرنج بیرونی شما حساس به لمس شود، حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما میتواند به منظور کاهش درد و التهاب پیشنهاداتی را ارائه دهد. این بیماری به ندرت نیاز به جراحی دارند و با درمان مناسب میتوان به کار و فعالیت عادی خود بازگشت و از زندگی لذت برد.
سوالات متداول
چه مدت طول میکشد تا آرنج تنیس بازان بهبود یابد؟
برای درمان آرنج تنیس بازان زمان مورد نیاز است که میزان آن به شدت بیماری وابسته است. با این وجود، در اغلب اوقات این بیماری طی چند هفته تا چند ماه بهبود مییابد.
آیا استفاده بیش از حد از ماوس کامپیوتر باعث ایجاد آرنج تنیس بازان میشود؟
بله، استفاده بیش از حد از ماوس ممکن است موجب ایجاد آرنج تنیسبازان شود، به ویژه در صورتی که فرد به مدت طولانی حرکات تکراری کلیک و تکان دادن ماوس را انجام دهد.
آیا استفاده از بریس میتواند به جلوگیری از آرنج تنیس بازان کمک کند؟
بله. پوشیدن بریس و بند ساعد از تاندونهای آرنج در زمان فعالیت حمایت کرده و میزان فشار وارد شده به تاندونها را کاهش دهد.
آیا برای درمان آرنج تنیس بازان جراحی لازم است؟
جراحی معمولاً در موارد شدید این بیماری و زمانی که سایر درمانها ناموفق باشد، انجام میشود.
آیا آرنج تنیس بازان میتواند باعث آسیب طولانی مدت شود؟
در صورت عدم درمان، آرنج تنیس بازان ممکن است عوارض دراز مدتی برای تاندون و عضلات آرنج و ساعد وارد کند که درد مزمن و محدودیت حرکتی به همراه خواهد داشت.
آیا درمان کایرو پراکتیک میتواند به آرنج تنیس بازان کمک کند؟
بله، درمان کایرو پراکتیک ممکن است برای برخی از افراد درگیر با آرنج تنیس بازان مفید باشد، اما به عنوان تنها روش درمانی محسوب نخواهد شد.
آیا میتوان از طب سوزنی برای درمان آرنج تنیس بازان استفاده کرد؟
طب سوزنی به عنوان بخشی از برنامه درمانی برای آرنج تنیس بازان استفاده شود، البته تحقیقات بیشتری به منظور افزایش اثربخشی آن مورد نیاز است.
آیا ماساژ بافت عمیق میتواند به آرنج تنیس بازان کمک کند؟
ماساژ بافت عمیق ساعد روشی بسیار موثر است که به منظور کاهش عوارض آرنج تنیس بازان و بهبود آن مورد استفاده قرار میگیرد.
آیا بدنسازان دچار آرنج تنیسباز میشوند؟
برداشتن بار اضافی و انجام حرکات تکراری دلیل اصلی شیوع این بیماری در بین بدنسازان و وزنهبرداران است.
آیا فشار وارد آوردن به بازو میتواند باعث ایجاد آرنج تنیس بازان شود؟
خیر، این عارضه به عنوان تاندونیت سه سر بازو شناخته شده و به علت حرکات مکرر ایجاد میشود. این قضیه تاندونی را که عضله سه سر را به آرنج متصل کرده است تحریک میکند.
چگونه با آرنج تنیس بازان بخوابم؟
بسیاری از مردم عادت دارند که شبها به پهلو بخوابند. این وضعیت میتواند با محدود کردن جریان خون به تاندونهای آسیبدیده، آرنج تنیس بازان را تشدید کند. خوابیدن به پشت هرگونه فشار وارد شده به بازوی شما را کاهش میدهد و به بهبود بهبودی در حین فعالیت کمک میکند.
آرنج تنیس بازان چقدر به استراحت نیاز دارد؟
بهتر است که چند روز پس از شروع این بیماری استراحت کرده و از انجام حرکت تکراری که موجب بیماری شما شده است بپرهیزید. دوره بهبودی ممکن است تا هشت هفته طول بکشد.
آیا گرما یا سرما درمانی برای آرنج تنیس بازان مناسب است؟
با وجود آنکه استفاده از سرما به کاهش درد کمک میکند، اما گرمادرمانی برای این بیماری مناسبتر است. گرما با شل کردن و انبساط ماهیچه، جریان خون را در بدن شما تقویت میکند.
اگر عارضه آرنج تنیس بازان دارید از چه غذاهایی باید اجتناب کنید؟
مصرف مواد التهاب آور نظیر غذاهای فرآوری شده، شکر و غذاهایی که نسبت به آنها دارای تحمل پایین هستید را محدود کنید.